Επισκέπτες αυτή τη στιγμή:


Ανακοίνωση

Δελτίο Τύπου (18/12/2017 13:59)

Η Ε.Π.Σ. Χίου ανακοινώνει ότι την 13 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην Μυτιλήνη Περιφερειακή συνάντηση των Επιτροπών Διαιτησίας των Ε.Π.Σ Χίου, Λέσβου και Σάμου με την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ την οποία εκπροσώπησαν οι κ. Βίτορ Μανουέλ Περέιρα ( Πρόεδρος ΚΕΔ) και Σταύρος Τριτσώνης. Την Ε.Π.Σ Χίου εκπροσώπησαν ο Γιάννης Μαχαίρας και ο Παντελής Ρούλης.
 Τα θέματα που τέθηκαν στη συζήτηση ήταν:
α) Συχνότητα Εκπροσώπησης Διαιτητών σε Εθνικές Κατηγορίες από νησιώτικες περιοχές.
β) Σεμινάριο Διαιτησίας και μετάβασης σε αυτά Διαιτητών από νησιώτικες περιοχές.
γ) Στολές Διαιτητών και ανεύρεση χορηγού σε Εθνικό επίπεδο.
δ) Πρόγραμμα εξέλιξης Διαιτησίας  ¨ταλέντα¨ και  ¨μέντορες¨ .
ε) Διαδικασία αξιολόγησης  Διαιτητών.
στ) Δύναμη Διαιτητών κάθε νησιώτικης Ένωσης και εντοπιότητας αυτών.
 Ο κ.Περέιρα αφού άκουσε τα θέματα που του τέθηκαν απάντησε ως εξής:
 Για το πρώτο θέμα επισημάνθηκε οι πρόθεση της Επιτροπής είναι να υπάρξουν ισομερής ορισμοί για όλους του Διαιτητές ανεξαρτήτως της γεωγραφικής θέσης της κάθε Ένωσης.
Για τα σεμινάρια διαιτητών τόνισε ότι εγκρίθηκε δαπάνη από την UEFA έτσι να επιδοτούνται τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των διαιτητών. Το μέτρο αυτό ξεκινάει από τα σεμινάρια του Ιανουαρίου 2018 για τους Διαιτητές –Βοηθούς Διαιτητές και Παρατηρητές Super League και Football League.
Για το θέμα των στολών Διαιτησίας, ανέφερε ότι αναζητείται χορηγός Πανελλαδικής εμβέλειας προκειμένου όλες οι στολές  ειδικά των τοπικών Πρωταθλημάτων να είναι ομοιόμορφες.
   Για το έτος 2018 θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα ¨ταλέντα¨ και ¨μέντορες¨ με επιλογή διαιτητών απ’ όλη την Ελλάδα με ηλικιακά όρια και καταλλήλων μεντόρων με εμπειρία (να τονίσουμε ότι η Ε.Π.Σ Χίου συμμετείχε τα τελευταία χρόνια στο πρόγραμμα με ταλέντο του Διαιτητή Σπυριάδη Αγησίλαο που είχε μέντορα τον κ. Κούκουλα και μέντορα τον Γιάννη Μαχαίρα που είχε ταλέντα τον Λέκκα Παναγιώτη από την Ε.Π.Σ Λέσβου και Γεώργιο Σφέτσια από την Ε.Π.Σ Σάμου).
Για την αξιολόγηση των Διαιτητών ο κ. Περέιρα τόνισε ότι όλο το ¨βάρος¨ θα το έχουν οι Επιτροπές Διαιτησίας των ΕΠΣ και στόχος της ΚΕΔ είναι σε κάθε κατηγορία να εκπροσωπείται η κάθε ΕΠΣ με τουλάχιστον ένα Διαιτητή – βοηθό Διαιτητή ή παρατηρητή Διαιτησίας.
  Η ΚΕΔ ενημερώθηκε για τη δύναμη των Διαιτητών κάθε Ένωσης  για τις σχολές Διαιτησίας, καθώς και για την εντοπιότητα. Τόνισε ότι η Διαιτησία είναι Εθνική και δεν επηρεάζεται από την ιδιότητα ή τη γεωγραφική προέλευση του κάθε Διαιτητή.
Κρίθηκε ικανοποιητικός ο αριθμός διαιτητών της ΕΠΣ Χίου.
  Τέλος  παρατέθηκε καφές στις Επιτροπές Διαιτησίας των Ενώσεων και της ΚΕΔ σε παραλιακό κατάστημα της Μυτιλήνης από την Ε.Π.Σ Λέσβου που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας τον κ. Χρόνη.
Η Ε.Π.Σ Χίου ευχαριστεί την Ε.Π.Σ Λέσβου για την φιλοξενία.

                                                               

                                                          -Τοπικό Όργανο Διαιτησίας-

                                                                     Ο Πρόεδρος
                                                                 Κοτσώνης Νικόλαος

                                                                   

                                                                           Τα μέλη
                                                                   Μαχαίρας Γιάννης
                                                                    Ρούλης Παντελής