:


/ . (08/1/2015 17:55)

 

 

Αγαπητο συνδελφοι

 

Το τελευταο χρονικ διστημα, χρνος αρκετ πυκνς σε εξελξεις, σκφτηκα πολ τα σα συνβησαν και συμβανουν στο ελληνικ ποδσφαιρο. Τα σκφτηκα με την ευθνη του ανθρπου που καθαρ και δημοκρατικ, εκλχθηκε στη θση του Προδρου της Ελληνικς Ποδοσφαιρικς Ομοσπονδας στην εκλογικ διαδικασα του Οκτωβρου του 2012 αλλ και με την περσκεψη της ρεμης και χωρς επηρεασμος σκψης.
Δεν κρβω πως τα πρτα συμπερσματα, στα οποα εχα καταλξει , δεν ταν απολτως απογοητευτικ και – το κυριτερο- απαγορευτικ για να συνεχσω τα καθκοντα του προδρου, ακμη και σε να περιβλλον δηλητηριασμνο, ως το μεδολι σχεδν, απ την ακραα υποκρισα που παργει το παραμθι της «κθαρσης».
Η απλυτη διψευση μως ρθε με τον θεαματικτερο τρπο τις τελευταες μρες και με αφορμ τις απστευτες εξελξεις που σημειθηκαν, μσα απ μια οργανωμνη πολιτικ παρμβαση, στο μτωπο της επιχοργησης των ερασιτεχνικν σωματεων.
Μια απλ, συνηθισμνη, καθημεριν διαδικασα εκταμευσης ενς ποσο προς την Ε.Π.Ο και απ εκε προς τις Ενσεις – Μλη της, στε να φτσουν σε να μνο αριθμ – και χι σε λα- τα ερασιτεχνικ σωματεα μερικ ψχουλα δθεν κρατικς επιχοργησης, μετατρπηκε, οργανωμνα, σχεδιασμνα και καθοδηγημνα, σε μια μετωπικ σγκρουση της πολιτικς ηγεσας του αθλητισμο με την Ομοσπονδα.

Ζσαμε λοι την απλυτη παρνοια των ημερν με τις φορολογικς ενημερτητες, τις δο Δ.Ο.Υ να διαγκωνζονται δημσια, αλλ και την θεαματικ απδειξη της μοναδικς αλθειας που η Ε.Π.Ο απ την αρχ υποστριζε. τι εναι απολτως εντξει φορολογικ, χει στα χρια της και χει καταθσει καθαρ φορολογικ ενημερτητα.
Δυστυχς, τα προβλματα του ελληνικο ποδοσφαρου χουν συμπυκνωθε λα, απ καταβολς του αθλματος στη χρα, σε να και μοναδικ πρσωπο. Στον πρεδρο της Ε.Π.Ο.

Η παρουσα του στη συγκεκριμνη θση εναι η αποκλειστικ αιτα απ την οποα προκαλονται τα πντα. Κθε αππειρα, λοιπν, να οδηγηθε στην ξοδο περπου «καθαγιζεται», ακμη και να πρπει για το σκοπ αυτ να συγκροονται δημοσως δο εφορες, ο υφυπουργς, η ΥΔΑ του Υπουργεου Πολιτισμο και το βαθ κρτος της Γενικς Γραμματεας Αθλητισμο.

Η εξλιξη αυτ αποτλεσε τη σταγνα που κανε το ποτρι να ξεχειλσει.

ταν η ενργεια που δρομολγησε αναπτρεπτες εξελξεις.

Δο και πλον χρνια απ την εκλογικ συνλευση του 2012 υπμεινα τα πντα: «Καταγγελες», αναφορς, δηλσεις, στημνα δημοσιεματα, εκπομπς εγκθετων, παρελσεις μπροστ απ τα μικρφωνα κθε φαντσματος που κποτε ευδοκμησε στο ελληνικ ποδσφαιρο, ακραες εκδηλσεις υποκρισας απ τομα ταραγμνης ψυχοσνθεσης λγω ιδιαιτεροττων σε πολ προσωπικς επιλογς, επιθσεις εναντον ανθρπων της Ε.Π.Ο  και στελεχν της Κεντρικς Επιτροπς Διαιτησας συνθεσαν να περιβλλον βαρι ρρωστο.

H αγπη μου για το θλημα και μια ντονη διθεση προσφορς με κρατοσαν ακμη ενεργ και θμπωναν την κρση μου για τη βασικ αιτα λων σων συνβαιναν. Εχα την προσδοκα πως πρκειται για συγκροσεις συμφερντων στον στεν ποδοσφαιρικ ορζοντα.

Πλον εκτιμ πως πρκειται για να βαθτατα πολιτικ πρβλημα που χει αφετηρα εκτς ποδοσφαρου και γεννιται απ την διαχρονικ επιθυμα κποιων αφανν κκλων να προυν εκδκηση για σα συνβησαν το 2006.

Γρω τους στοιχθηκαν οι ηγτες των ηττημνων των εκλογν του 2012 που ποτ δεν παραδχθηκαν την ττα τους σε μια διαδικασα καθαρ και δημοκρατικ, αφεντικ ( τυπικ και ουσιαστικ ) ομδων που ζητοσαν να μερδιο σε μια πττα που οι διοι και μνο φαντζονται τι υπρχει ελγχεται απ την Ε.Π.Ο και τον Πρεδρο της, περιπλανμενοι φραγκοι ιδιοκττες ποδοσφαιρικν …. «ανωνμων εταιρειν» !!!, πικραμνοι σε προσωπικ εππεδο παργοντες που τους ξβρασαν οι εξελξεις και νας συρφετς ατμων που κπου, κποτε εχαν συγκυριακ μια θση στο ελληνικ ποδσφαιρο και ψχνουν τρπο να καθσουν στα πδια, στω, ενς, δθεν, τραπεζιο με ραμα να κοκαλκι απ την εξουσα.

Εμαι πια σαν τοιμος απ καιρ να παραδεχθ πως τα κατφεραν.

Δεν επιθυμ πλον με καννα τρπο και για καννα λγο να παραμενω στη θση του Προδρου της Ελληνικς Ποδοσφαιρικς Ομοσπονδας.

Οι λγοι;

Δεν επιθυμ πλον με καννα τρπο και για καννα λγο να αποτελ καθημεριν «κνδυνο» για τους συνεργτες μου, τους φλους μου, την οικογνεια μου, τους δικος μου ανθρπους.

Δεν επιθυμ πλον με καννα τρπο και για καννα λγο να με απειλον τηλεφωνικ, να καταγγλλω στην αστυνομα επιθσεις σε βρος ανθρπων της Ε.Π.Ο  και να εισπρττω αιδμονα σιωπ, να δημοσιοποι τις προτσεις για την ουσιαστικ αναβθμιση του αθλματος και να προσκροω σε τοχο, να μετχω με λη την καλ διθεση σε επιτροπς για τον θεσμικ εκσυγχρονισμ του αθλματος και να εισπρττω σχδια της εποχς και της νοοτροπας του κρατικο ολοκληρωτισμο.

Δεν επιθυμ πλον για καννα λγο να βρσκομαι απναντι σε να εσμ αχαλνωτης υποκρισας απ «αρχαγγλους της κθαρσης» που ευαγγελζονται το «καθαρ» ποδσφαιρο και την δια ρα εξαφανζονται παρα με το ραμα ταν το σφριγμα εναι υπρ τους. Ττε αποτελε απλς να… ανθρπινο λθος!!!

Δεν επιθυμ να γνομαι εμπδιο για να εισπρξουν τα ερασιτεχνικ σωματεα της χρας να βοθημα ελεημοσνης απ την Πολιτεα κθε τσσερα πντε χρνια να προτενεται στην Ε.Π.Ο απ την Πολιτεα η κατασκευ προπονητικο κντρου των Εθνικν Ομδων  στο Σχιστ και μλις η Ομοσπονδα θτει τα ουσιαστικ ζητματα των ζητημτων αυτ να εξαφανζονται απ το τραπζι.   
Δεν επιθυμ, τλος, να γνομαι, με αφορμ την κατθεση της παρνοιας τουκαθνα, υποκεμενο ελγχου επειδ υπερασπστηκα τις δομς και τις λειτουργες της Ομοσπονδας και αναβθμισα τα οικονομικ της δεδομνα.

Εμαι περφανος για λα σα πετχαμε μαζ.

Για την αλλαγ του καταστατικο μας που αναβαθμζει τη δημοκρατικ νομιμοποηση των οργνων της Ομοσπονδας απ να σμα Γενικς Συνλευσης περισστερο αντιπροσωπευτικ και αυξνει ακμη περισστερο την δη αυξημνη συμμετοχ των Ενσεων στις λειτουργες και τις Επιτροπς της Ομοσπονδας.

Για την υπογραφ του Μνημονου κατανησης μεταξ των δο επαγγελματικν Λιγκν και του ΠΣΑΠ, στε να μην καταρρεσει το επαγγελματικ ποδσφαιρο.

Για την απφαση να διακοπε η Κρτα Υγεας και να απεμπλακε η Ομοσπονδα απ μια λεντειο σμβαση απ την οποα δεν εχε καννα φελος.

Για την οριστικ επλυση της εκκρεμτητας που φησε ο παλις «σωτρας» της Ε.Π.Ο με τα Αθλητικ Κντρα των ΕΠΣ που κστισε στην ΕΠΟ περ τα τρα και πλον εκατομμρια ευρ.
Για την πρκριση της Εθνικς Ομδας στο Μουντιλ του 2014, την πρκριση στους «16»  της διοργνωσης και την αντστοιχη της Εθνικς Νων στο Παγκσμιο Κπελλο της Τουρκας.

Για τον εκσυγχρονισμ της διοικητικς δομς και λειτουργας της Ομοσπονδας.

Για την επτευξη συνεχν θετικν αποτελεσμτων στην οικονομικ διαχεριση. Για την αναβθμιση των πρωταθλημτων, ειδικς στο ερασιτεχνικ ποδσφαιρο με την να Γ Εθνικ κατηγορα που αντικατστησε την παλι Δ Εθνικ αλλ και τη να αριθμητικ συγκρτηση των δο επαγγελματικν κατηγοριν.

Για τις εξαιρετικ σγχρονες προτσεις τσο στην αντιμετπιση των ζητημτων στοιχηματισμο  σο και στα υπλοιπα ζητματα θεσμικς λειτουργας του αθλματος πως αυτς κατατθηκαν στις επαφς για το νο αθλητικ νμο.

Για την υπογραφ λων των νων χορηγικν και τηλεοπτικν συμβσεων σε μια περοδο ντονης υποχρησης του οικονομικο κλματος στη χρα.

Για την απλυτα πετυχημνη υπερσπιση της αυτονομας και ανεξαρτησας του αθλματος απναντι στις οργανωμνες αππειρες αυτς να καταλυθον στε να εξυπηρετηθον εξωποδοσφαιρικ συμφροντα.

Για την βελτιωμνη οργνωση και απδοση της διαιτησας, η οποα με την λευση του κ.Χιο Ντλλας πρπει να βοηθηθε ακμη περισστερο στε ταχτατα να περσει σε ακμη υψηλτερο εππεδο.

Οι επιτυχες μας αυτς πρπει να εναι οδηγς για το μλλον για λους εσς και κυρως για ποιον με διαδεχθε στην καρκλα του Προδρου.

Ποτ δεν εχα ποψη πως η καρκλα δημιουργε συνεδηση. Αυτ την χεις απ πριν δεν πρκειται ποτ να την αποκτσεις επενδοντας σε μια συγκυριακ κφραση εξουσας, ειδικ σε να χρο που χαρακτηρζεται απ μεγλη ρευσττητα.

Βεβαως αναλαμβνω τις ευθνες και για τα λθη που γιναν.

Για λα τα λθη λης αυτς της διετας.

Για καννα δεν επιθυμ να καταλογιστε σε λλον στω το παραμικρ μερδιο.

Ακμη για το γεγονς της πρσληψης του κ.Ρανιρι, για την οποα καννας λληνας δεν εχε την παραμικρ αντρρηση και κατπιν, εκ του αποτελσματος, λες οι ευθνες εναι δικς μου.

Διατηρ μια ελχιστη ελπδα με την πρξη μου αυτ να συμβλλω στο να αλλξει η ατζντα και το ποδσφαιρο να αποφασσει επιτλους να μιλσει επ της ουσας των θεμτων που το απασχολον και το κρατον δσμιο νοοτροπιν περασμνων δεκαετιν.

Προσδοκ το ελληνικ ποδσφαιρο να αντιληφθε, επιτλους, πως το πρβλημα του εναι πολιτικ και πρπει να το αντιμετωπσει με το βλμμα στο μλλον σε λα τα εππεδα, Οι δρμοι που πρπει να διαβε εναι γνωστο.

Εναι δρμοι της αυτονομας και της ανεξαρτησας.

Τους χουν διαβε λες οι ομδες στις ανεπτυγμνες ποδοσφαιρικ χρες και δεν χρειζεται να ανακαλυφθε καννας νος.
 

Αγαπητο συνδελφοι

Αποχωρντας απ τη θση του Προδρου σας παρακαλ να διατηρσετε, ως κρη οφθαλμο την εντητα σας και την δεδομνη διθεση σας να στηρξετε την ΕΠΟ, το ελληνικ ποδσφαιρο, τις Ενσεις, την αξιοκρατα την ισονομα και την αντικειμενικ δισταση των επιλογν και των αποφσεων.

Εκλχτηκα στη θση του Προδρου πλουσιτερος. Αποχωρ φτωχτερος αλλ σοφτερος για ανθρπους, συμπεριφορς και νοοτροπες.

Βεβαως δεν αποχωρ απ το ποδσφαιρο. Θα παραμενω στο χρο και θα συνεχσω να εργζομαι για λα εκενα που πιστεω και με καθορζουν χρνια τρα.

Ελπζω πως πολ σντομα οι εξελξεις θα διαμορφσουν να ευρτερο τοπο που θα εναι διαφορετικ και θα μπορε κθε φων προδου να λειτουργσει με πραγματικ ραμα την ανπτυξη του ελληνικο ποδοσφαρου.

 

Σας εχομαι υγεα, καλς γιορτς και επιτυχες για το καλ του αθλματος και της Ομοσπονδας.