Επισκέπτες αυτή τη στιγμή:


Ανακοίνωση

Football is the answer!! (21/10/2023 10:19)

Μια πρωτότυπη δράση με όνομα "Football Is The Answer" και στόχο την κοινωνικοποίηση και την εκπαίδευση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων (ενηλίκων αλλά και ανηλίκων) όπως είναι οι πρόσφυγες, οι Ρομά, τα άτομα με αναπηρία, διοργανώνει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στη Χίο.

Η δράση, η οποία περιλαμβάνει διάφορα events, θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 21 & 22 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Χίου, υπάγεται στον πυλώνα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και είναι εγκεκριμένη από την UEFΑ. Η ονομασία της είναι "Football Is The Answer", και η μετάφραση εκφράζει πλήρως το μήνυμα: Το ποδόσφαιρο είναι η Απάντηση! Το ποδόσφαιρο ενώνει, δεν δέχεται διακρίσεις και ενισχύει την συμπερίληψη όλων των ατόμων. 

Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιηθούν mini τουρνουά με τη συμμετοχή προσφυγόπουλων, παιδιών ακαδημιών του νησιού, παιδιών από το ίδρυμα Κιβωτός και παιδιών Ρομά. Τα παιδιά θα παίξουν αγώνες (παιγνιώδης - μη ανταγωνιστικούς), θα λάβουν δωράκια και θα απολαύσουν μια μικρή γιορτή καθώς ο σκοπός είναι η διασκέδαση και η χαρά και όχι ο ανταγωνισμός.

Τα mini τουρνουά - exhibition matches θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 22/10 το πρωί στο Δημοτικό Στάδιο Χίου και θα διαρκέσουν περίπου 4 ώρες (9:00-13:00). Στα παιδιά που θα λάβουν μέρος θα δοθούν δωράκια, ενώ θα υπάρχει επίσης dj και εκφωνητής ώστε να ενισχυθεί το διασκεδαστικό κλίμα. Τα παιδιά θα λάβουν δίπλωμα συμμετοχής.

Παράλληλα θα λάβει χώρα διήμερο workshop σε ενήλικες πρόσφυγες, προκειμένου να εκπαιδευτούν σε ζητήματα βιώσιμων διαδικασιών αθλητικών εγκαταστάσεων. Στόχος του Workshop είναι να λάβουν οι συμμετέχοντες τεχνογνωσία και εξειδικευμένες γνώσεις, ώστε να έχουν ένα επιπλέον εφόδιο στην μετέπειτα πορεία τους προς αναζήτηση εργασίας. 

Η δράση των ενηλίκων αφορά και τις δύο ημέρες, Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Οκτωβρίου. Θα επιλεγούν αντίστοιχα 50-60 ενήλικες, ηλικίας 18-40 ετών και θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής. 

Οι ενότητες που θα διδαχθούν κατά προσέγγιση είναι οι ακόλουθες:  

1.       Waste Management System
2.       Composting Machine Operation
3.       Natural Turf
4.       Irrigation systems and new technologies
5.       Energy, LED lamps and photocells
6.        Electric Mobility in sports facilities
7.       Food Packaging materials
8.       Sports equipment materials